perjantai 16. tammikuuta 2015

Viikon puuhia!

Tällä viikolla meitä onkin säät hellineet, kun lunta on tullut taivaan täydeltä. Mikäs sen mukavampaa! Vielä, kun päälle pukkasi kunnon lumiukkokelit, niin kyllä on pihalla viihdytty!
Voisinkin laittaa tänne lumiukkogallerian, kunhan ulkona muistan ukot kuvata. Osa palloista kasvoi niin isoiksi, ettei muksut omin voimin niitä enää paikalleen pyörittäneet. Hyvää treeniä on muuten tuo lumipallojen pyörittely, voin suositella, kivasti tuntuu pakarassa.

Njoo, tämän viikon puuhina olemme opiskelleet paljon planeetoista ja muista avaruuden ihmeistä. Aika tietokirja-voittoista oli kirjavalintamme tähän jaksoon, mutta ovat tulleet tosi tarpeeseen. Itsekin alkaa taas muistaa mm. planeettojen järjestyksen ja sen, ettei Pluto olekaan enää planeetta, niinkuin minä sen ala-asteella opettelin..

Luistelemassa ollaan käyty! Kovin on innokasta porukkaa ja isompien kanssa on hyvinkin helppo hilpasta jäälle, jossa jaksavat hyvänaikaa jo tusata. Pienten kanssa alotellaan hissuksiin, ettei innostus lakkaa siihen, että joutuu toistatuntia seisomaan jäällä varpaat jäässä.. Ihan minit saa kokeilla luistelua kaksiteräisillä, jotka kiinnitetään kengänpohjaan, niillä on hyvä alkaa harjottelu. Kaikilla kolmevuotiailla ja vanhemmilla onkin sitten jo ihan oikeat luistimet, taitaa olla hokkarit kaikilla. Epävarmemmat saavat tukea muovilaatikosta, korista ja mailoista, joita lykkivät pitkin jäätä. Isommat pelailevat palloa mailoilla ja nauttivat jo huimasta vauhdista.  Kaikilla on tietysti kypärä päässä jäällä, oli sitten luistimia tai ei.

Tämän viikon askarteluna on ollut puhallusmaalausta, joka toteutettiin veteen sekoitetuilla vesiväreillä ja mehupilleillä. Saldona ihan kivoja maalauksia ja lähes pyörtyneitä lapsia. No ei sentään, joskin vähän piti muistutella, että pitää hengittää välillä, jos puhaltaminen alkaa tuntua päässä. 
Käytännössä siis sekoitimme pilttipurkkien kansiin veteen vesiväriä. Jokainen sai oman pillin, joka kastettiin vesiväriin ja tiputettiin tippa paperille. Sitten pillillä puhallettiin tippaa, joka lähti leviämään säteittäin. Minusta ne näyttää ihan ilotulitusraketeilta!

Ensiviikolla meillä alkaa uusi teema! Ja mennään myös hiihtämään, kunhan tuo suksihullu käy ensin tamppaamassa meille ladut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti