maanantai 9. helmikuuta 2015

Seitsemäs viikko

Ohhoh, kylläpäs aika kiitää! Nyt on jo tämän vuoden seitsemäs viikko ja kovaa vauhtia lähestyvät myös hiihtolomat! Sitä ennen kuitenkin vielä uutta teemaa.

Lumiukot ja valkoinen on taputeltu. Toivottavasti jokainen lapsi tunnistaa nyt valkoisen värin, sillon olisi tavoitteeseen päästy.

Muotoja harjoiteltiin myös, joskohan suurinosa tunnistaisi nyt kolmion, ympyrän, neliön ja suorakaiteen. Näistä muuten tehtiin sellainen askartelu, että jokainen lapsi leikkasi itselleen erivärisiä muotoja kartongista, joilla sitten pelataan erilaisia pelejä.
Esimerkiksi: Lapset ovat ringissä ja aikuinen pyytää asettamaan pöydälle vaikka neliön. Lapset tekevät parhaansa mukaan. Kun muodot oli hallussa, siirryttiin vähän vaikeampaan, eli pyydettiinkin asettamaan vaikka keltainen kolmio jne.

Lumiukkoaskartelut muuten palautettiin ennenkuin ehdin (muistin) niistä ottaa kuvia.

Tämän viikon teema onkin sitten ystävyys ja ystävänpäivä! Kaikki on niin ihanaa ja vaaleanpunaisia sydämiä. Aamupiirissä jutellaan ystävistä ja ystävyydestä. Ystävänpäiväkortti-paja on pystyssä. Jokainen tekee kortin jollekin toiselle hoitolapselle, ne laitetaan postilaatikkoon ja jaetaan sitten myöhemmin viikolla. Tässä kortteja, joita tuskartelin muksuille malliksi ja inspiraatioksi.




Omille ystävilleni aion puuhailla tällaisia pikku muiskuja:


Tämä oli vasta ensimmäinen versio, katsotaan miksi jalostuu..

Huomiseksi on käsketty ottaa omat pulkat mukaan, lähdetään pulkkamäkeen! Keskiviikkona taas luistellaan ja torstaina hiihdetään!

Ainiin ja käytiin katsomassa se teatteri! Tampereen työviksen Valkoinen. Loistava ensimmäiseksi näytelmäksi lapsille. Isommille ehkä vähän liian hidastempoinen, mutta yhtäkaikki hyvin viihdyttävä. Sopii myös kuulovammaisille, koska kaikki puhe myös viitotaan.

Tarina oli oikein suloinen ja näyttelijät erinomaisia. Lopuksi, kun alkoi lapsilla jo keskittyminen herpaantua, otettiin heidät näyttelijöiden toimesta mukaan hauskalla tavalla. Kesto n. 45min.

Meidän muksut käyttäytyi esimerkillisesti ja kaikki siirtymiset sujuivat ongelmitta. Kotimatkalla oli kyllä kuskilla homma pitää lapset hereillä lounaalle saakka. Ihan väkisin meinasi uni tulla! Kotona äkkiä ruoka nassuun ja untenmaille. Hyvä reissu, onneks tehtiin!

Tässä vielä kuvaa viikon teemaleivoksista. Ei muuta, kun olkaapahan ystävällisiä ja hyvää ystävänpäivää!


P.s. Loppukevennyksenä tiitiäiset matkalla luistelemaan






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti