tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulun askarteluja

Joulukiireiden ja pukeutumisavautumisen takia muut aiheet on jääneet vähemmälle, mutta nytpä otetaan hieman takaisin päin!

Tottakai meillä on ollut pakolliset piparinleipojaiset ja niitä pipareita syödään varmaan ensijouluun saakka. Mutta onpahan ne hyviä, kun on itse tehty!

Suunnitteilla olleet piparikahvit vanhemmille kosahti sitten aikataulujen takia, kovin on kiirusta tämä jouluaika!

Lapset ovat saaneet aikalailla itse valita, millä leluilla haluavat milloinkin leikkiä. Normiarkena annamme muutaman vaihtoehdon, josta sitten jokainen valitsee mieluisen. Mutta Joulun kunniaksi on saanut puuhailla enempi oman mielen mukaan.

Askarteluja on tehty paljon! Jouluaiheisia askarteluja onkin helppo löytää ja toteuttaa.

On laulettu ja kuunneltu joululauluja, soittimilla ja ilman. Ihan riittävästi varmasti, kun pienimmätkin (hädin tuskin puhuvat) lauleskelevat niitä itsekseen.

Tässä kuitenkin koontia nyt askarteluista:

Joulutaulut

Joulukuun aluksi pohdittiin lasten kanssa, mitä Joulu tuo tullessaan ja millainen Joulu on. Sen pohjalta lähdettiin rakentamaan tauluja ihan kartonki, liima, pumpuli meiningillä.


Puutontut

Puutonttu aihio on puinen palikka, jonka toinen pää on sahattu viistoksi. Naaman kohdalle laitettiin teippi, että voi rauhassa sutia koko tontun punaiseksi. Kun maali oli kuivaa, teippi otettiin pois ja kasvoihin maalattiin/piirrettiin silmät, nenä ja suu. Lopuksi liimattiin parta ja mahdolliset kulmakarvat. 

Joulunkellot

Kelloja varten leikattiin munakennosta kuppeja, jotka maalattiin sisä- ja ulkopuolelta. Valmiisiin kuppeihin tehtiin reiät "kattoon". Nauhan päähän pujotettiin ja solmittiin tiuku, jonka päälle pujotettiin kuppi. Ja loput kaksi samalla tavalla nauhan keskelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti