perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kaikki on vinksin, vonksin!

Tämä viikko alkoi uudella teemalla! Tämänkertaisen "väliteeman" (väriteemojen välissä haha..) päähenkilönä seikkailee, kukas muukaan, kuin itse Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu! Tämä onkin ollut erityisen hauskaa suunniteltavaa myös meille hoitajille, koska näin kevään tullen mahdollisuuksia ja ideoita tuntuu olevan taas paljon enemmän, kuin talven pimeinä aikoina. Tähän teemaan ujutamme myös lähestyvän Vapun. Liikunnallisina harjoitteina meillä on kiipeily, roikkuminen ja heiluminen.

Pohjana suunnittelulle pidämme kirjaa Peppi Pitkätossun tarina, josta meiltä löytyykin hyvinluettu painos vuodelta 1991. Kirja on yhteislaitos kirjoista: Peppi Pitkätossu (1946), Peppi aikoo merille (1947) ja Peppi Pitkätossu Etelämerellä (1949) ja minusta se ainoa oikea Peppi-kirja. Kuvitus on tietenkin Ingrid Vang-Nymanin.

Maanantain aloitimme lukemalla ensimmäisen luvun, jossa Peppi muuttaa Huvikumpuun. Tästä innostuneena lapset pääsivät askartelemaan omat Huvikumpunsa ihan leikkaa-liimaa meiningillä erivärisistä kartonginpaloista. Tästä kuvamateriaalia myöhemmin.

Tiistaina luimme, kuinka Peppi oli hippasilla poliisien kanssa. Tästä inspiroituneena juoksimme (viimeisellä) sisäliikunta kerralla Rosvoa ja Poliisia.

Keskiviikkona sattui somasti, että yksi lapsi juhli syntymäpäiviään, joten otimme käsittelyyn luvun: Peppi viettää syntymäpäivää.

Torstaina luimme siitä, kuinka Peppi toimii nuuskijana ja joutuu tappeluun. Luettuamme sadun, ryntäsimme metsään nuuskimaan ja  etsimään aarteita, joita löytyikin ämpärillinen! Iltapäivällä leivoimme pipareita ja söimme niitä välipalalla kaakaon kera ja katselimme, kun ulkona roimi räntää.

Perjantaina Peppi kiipesi puuhun. Olimme torstaina valjastaneet miesvoimat käyttöön ja perjantaina meille olikin pihalle kaadettu uusi kiipeilypuu!

Ensiviikolla olemme tiistaina Varhaiskasvatusmessuilla oppimassa uutta, mutta muuten pysymme edelleen Pepin matkassa, kun Peppi saa kirjeen, keksii pönkin, järjestää huviretken ja kohtaa varkaita! Sulaheisulahopsansaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti