keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Sisäliikunnan iloa

Pian alkaa pihat olla kuivina! Kohta päästään taas harrastamaan enemmän liikuntaa ulkona. Suunnitteilla on jos vaikka mitä! Nyt kuitenkin vielä vilkaisu tämän teeman sisäliikuntaan. 

Meillähän on siis aiheena ollut erilaiset hypyt ja maatila. Näin olemme niitä harjoittaneet:
• Leikki "Mitä sinä osaat tehdä?", jossa lapset kysyvät aikuiselta em. Kysymyksen  jolloin aikuinen näyttää jonkin hypyn tai tavan hyppiä (X-Hyppy, takaperin, ympäri, sivulle, yhdellä jalalla jne.) ja lapset tekevät perässä.
• Esterata, jossa lapset hyppivät renkaiden, vanteiden yms. yli.
• Kotipesä leikki, jossa tilan eri kohtiin merkitään paikkoja esim. Vanteilla. Yksi vanne on navetta, yksi sikala, toinen kanala jne. Siirrymme porukalla aina uuteen pesään eritavoin liikkumalla, vaikka ryömimällä tai laukkaamalla. Ainakin lapset ovat oppineet, missä eri maatilan eläimet asuvat.
• Vitsivatsa-loru: Vitsi vatsassa valitti, kuje kutreja kutitti, jekku jalkoja jomotti, hupi hieroi hartioita. Aina, kun joku jekuttaa, jalkapohjia KUTITTAA (hyppimistä, toisen jalkojen kutittamista, jotain) Nämä lorut ovat aina yhtä riemukkaita.







3 kommenttia:

  1. Iltaa,

    nuo lorut ja laulut on ihana lisätieto vanhemmille. On mukava yllättää lapset ja kuulla:

    Häh, äiti toi on sama mikä hoidossa!

    -Maiju

    VastaaPoista
  2. Voin niin kuvitella ko. henkilön ja äänenpainon tuossa "Häh, äiti toi on sama mikä hoidossa!" Tämä on juuri se mitä haetaan näillä blogimerkinnöillä! Kivaa!

    VastaaPoista
  3. Voin niin kuvitella ko. henkilön ja äänenpainon tuossa "Häh, äiti toi on sama mikä hoidossa!" Tämä on juuri se mitä haetaan näillä blogimerkinnöillä! Kivaa!

    VastaaPoista