perjantai 11. elokuuta 2017

Merirosvoseikkailu

Tämän syksyn ensimmäisen jakson teema on MERIROSVOT! Takuuvarma hitti lasten keskuudessa ja paljon valmista matskua, kirjoja ja lauluja aiheesta löytyy vaikka millä mitalla! Pelkästään aiheeseen sopivia Miina ja Manu -kirjoja on kolme. 
No mutta, tällä viikolla, päivänä eräänä lähdimme rannalle "ihan vain katselemaan miltä siellä näyttää". Lapset innostuivat vedestä ja hiekasta ja hetken aikaa juoksivat Hölmöläisinä kantaen vettä järvestä hiekkaan kaivamaansa jokeen.. Kunnes joku äkkiä huomasikin puskassa merirosvolipun! Toisetkin huomasivat niitä ympäri rantaa.

 Joku bongasi vedestä myös pullon ja epäilivät sen olevan roska, vai olisiko sittenkin pullopostia? Noh laiturilta siihen ei ylettänyt eikä kiveltä kurottamalla saanut, kun se olikin tiukasti kiinnitetty! Yksi rohkea lähti kahlaamaan pulloa kohti, vaikka sen vierestä oli juuri livahtanut rapu laiturin alle. 
Kun pullo oli saatu ja tutkittu, oli kädessämme pieni lappu jossa oli vihje ja numero "1.kirjain" Hetken pohdittuamme vihjettä selvitimme sen ja ympyröiden vastauksesta ensimmäisen kirjaimen. 

Huomasimme, että merirosvolippujen läheltä löytyi lisää vihjeitä. Toinenkin löytyi vedestä, pari oli puussa ja niihin yltääkseen oli yhden lapsen kiivettävä köyttä (onneksi autossa oli hinausköysi) pitkin puuhun. Vihjeet koottuamme saimme sanan "pukkari" josta löysimme kirjeen jonka otsikko oli "Aarre". Kirjeessä oli suuntimat ja ohjeiden mukaisten kuperkeikkojen, hyppyjen ja liikkuen jälkeen löysimme vielä yhden lipun hiekkaan hautautuneena. Lapiot esiin ja kaivamaan! Lopulta löysimme hiekkaan haudatun arkun, jossa oli oikeaa rahaa! Totesimme että parasta lähteä äkkiä livohkaan aarteen kanssa ennenkuin rosvot palaavat. 
Kotona laskimme rahat, tutkimme mistä eri maista niitä oli, jaoimme niitä värin ja koon mukaan. Lapset olivat innoissaan ja pohtivat kenelle kaikille tästä aarteesta uskaltaakaan kertoa! Että hys hys nyt siellä, jos näette ilkeännäköisiä korstoja täällä nurkilla ;)





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti