perjantai 25. elokuuta 2017

Rantaretki

Tänään lähdettiin aamusta rannalle. Heti autosta päästyämme löytyi sieniä poimittavaksi ja pari kärpässientäkin, jotka painoimme hyvin mieleen myrkyllisinä. Nuotiopaikalla huomasimme paljon tavaraa ja roskia, jotka joku oli jättänyt sinne. Löysimme mm. paistinpannun, narua, pulloja, kangasta ja ämpärin. Joku bongasi puussa roikkumassa kassin kun samalla hetkellä toinen huomasi vedessä pullopostia! Kirjeessä sanottiin näin:

"Hoi sie, ken löysit tämän kirjeen! Olimme aikeissa murkinoida Sahalahden mustalaiskalliolla, kun vihollisjoukko merirosvoja sattui paikalle havitteleman aarrettamme. Jätimme kiireessä muonat ja paistinpannumme jälkeen, sillä lähdimme vauhdilla karkuun piilottamaan aarrettamme, se kun oli vielä laivassamme. Muonat saatte pitää, mutta paistinpannun haluamme takaisin. Voisitteko rakentaa lautan, joka kelluttaisi paistinpannumme meille! Laittakaa siihen värikäs viiri merkiksi, että huomaamme sen helpommin. 
T: Kapteeni Korppu & miehistö"

No nyt pohtimaan, millaisen lautan rakennamme ja mistä saamme tarvikkeet. Lähdimme liikkeelle pulloista (jotka ensin totesimme kelluviksi) ja puupalikoista. Hyödynsimme löytämäämme narua ja hoitajan autossa ollutta teippiä. 


Nuotio laitettiin valmiiksi jotta tehtävän jälkeen voisimme syödä ansaittu eväät (jotka olivat siis puussa olleessa kassissa)

Lautan teko osoittautui varsin hankalaksi mutta kolmas versio taisi lopulta pysyä sen verran pinnalla, että uskalsimme jättää sen kera paistinpannun ajelehtimaan kohti omistajiaan.

Muonat olivatkin erinomaiset! Merirosvomakkaraa ja rosvorieskaa! Ei tarvinnu syödä sieniä. 

Nuotiolla lauloimme merirosvolaulut, jonka jälkeen lähdimme kotia kohti. Kotona vielä kertasimme mitä oikein tapahtui ja miksi.

Pienimmillä tuntui olevan tärkeintä järvi ja nuotio sekä uusi paikka. Isompia mietitytti onko merirosvoja olemassa ja miksi ruokakassi oli puussa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti