sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Syksyä!

Nyt joitain pikaisia poimintoja parin edellisen viikon puuhista!

Viimeviikolta sen verran, että aloitimme uuden teeman ja uimahallikeikat!
Uuteen teemaamme kuuluvat syksy, siili, sammakko, käärme ja S-kirjain. Tehtävinä esimerkiksi sienien ja marjojen tunnistamista ja yleistä luokittelua ja vertailua. Liikuntana edelleen hipat ja sen lisäksi yleisurheilua! 

Edellisellä viikolla harjoittelimme vielä K ja J kirjaimia mm. Tekemällä niitä muovailuvahasta ja ihan vain taas piirtämällä ja värittämällä. 

Uimahallireissut meni hienosti ja olivat meidän junioreiden ihka ensimmäiset sellaiset! Kyllä voi olla ylpeä näistä. 

Viimeviikolla pelattiin teemapeliä nimittäin Piikkisiiliä, jossa mm. vertaillaan pituuksia. Todella hyvää harjoitusta! Jatkamme sitä edelleen mahdollisuuksien mukaan. 

Aloitamme kumpainenkin nyt syksyllä suorittamaan perhepäivähoitajan ammattitutkintoa! Toinen lähinnä itsensä kehittämismielessä ja uusien ideoiden vuoksi, kun taas meikäläisen on pakko käydä se, jos tässä ammatissa aion jatkaa. Toivon saavani varmuutta omaan kasvatustyöhön ja tietysti uusia ajatuksia ja ideoita siihen liittyen. 

Tämän viikon aloitimmekin radikaalisti ilman ulkoleluja! Tällä haastamme lapset käyttämään enemmän mielikuvitustaan ja tulemaan lähemmäs luontoa käyttämällä leikeissään enemmän sieltä löytyviä asioita. Luin nimittäin kirjaa Iloa ja ihmettelyä - ympäristökasvatus varhaislapsuudessa, jossa oltiin kovin huolissaan lasten luontosuhteesta ja passivoivista leluista. 


Vaikka meillä ei tällaisia ongelmia olekaan, päätimme silti kokeilla miten lapset suhtautuvat (lyhyellä otannalla n. Puoli tuntia ja kolme lasta, niin ei mitään ongelmaa ja hyvin sujuu leikki ilmankin). En kuitenkaan halua vähätellä kirjoittajien huolta, joka varmasti on ihan aiheellinen varsinkin kaupunkipäiväkodeissa, joissa luontosuhteen muodostumisen tukeminen on varmasti haastavampaa kuin meillä täällä metsässä..

Tällaisilla meiningeillä eteenpäin! 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti