maanantai 4. syyskuuta 2017

Metsäneläimiä

Viimeviikolla aloitimme Metsäjakson. Pohjana käytämme Milla Tuormaan "Takapihalta alkaa seikkailu - Tarinoita ja toimintaideoita lähiluontoretkille" kirjaa, jossa on eri eläimistä ja joskus myös satuolennoista (keijut, pehkitöpi) kertovia tarinoita. Tarinan lopussa on keskustelu- ja leikkivinkkejä, jolla voimme syventää tarinaa ja jälleen harjoittaa havainnointikykyä ja muistia.
Käytimme erään tarinan tukena liikettä ja iloksemme huomasimme sen helpottavan toisten lapsien hahmottamista ja muistamista!

Metsäretkillä keräsimme marjoja, etsimme eläinten kuvia ja rakensimme pehkitöpin pesiä. Liikuntana meillä on ollut eri eläinten matkimista ja palloilua. Silloin, kun on pieniä rattaissa mukana, pääsemme metsätietä pitkin kulkemaan. Loppuviikosta ei ollut ikkuisia ollenkaan, joten lähdimme ronskisti hieman haastavampaan maastoon ja pikkupoluille.

Viimeviikon yllättäjä olikin eräs ruoka nimittäin PUNAKAALISALAATTI! Uskokaa tai älkää mutta lapset kehuivat ja söivät mielellään tekemääni punakaali-omena-kurkku-raastetta! Ja olihan se raikas ja mehukas, pakko myöntää. Joten suosittelen kokeilemaan kotona, kaalia kun saa nyt kivasti kaupastakin!


Ei muuta kun nauttimaan tästä aurinkoisesta syyskuun päivästä! Moro!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti