perjantai 22. elokuuta 2014

Metsänpesä

Metsänpesä on kahden hoitajan yksityinen perhepäivähoitola. Tähän blogiin kirjoittaa toinen, vastikään aloittanut, hoitaja. 
   Blogissa kerrotaan puuhistamme, minkälaisia teemoja käytämme ja mitä niihin sisällytämme, kuten askartelut, leikit ja pelit, kirjat, musiikki, laulut ja lorut. Tarkoitus olisi avata myös hieman ruokalistaamme ja kertoilla lukemastamme ammattikirjallisuudesta. 
   Blogin tarkoituksena ja tavoitteenakin olisi avata vanhemmille, mitä hoitopäivän aikana tapahtuu. Se toimii hoitajille päiväkirjana ja antaa kenties ulkopuolisillekin ideoita lasten kanssa tekemiseen. 
   Blogi antaa mahdollisuuden lisätä kodin ja päivähoidon yhteistyötä. Vanhemmat voivat muunmuassa puuhailla samojen teemojen sisällä, tehdä samoja harjoitteita kuin päivähoidossa ja näin tukea lapsen kehitystä (ja samalla helpottaa meidän työtämme..) Toisaalta lapsi saa hienoja onnistumisen kokemuksia, kun esimerkiksi laulut käyvät nopeasti tutuksi ja musiikkihetket kehittyvät niin, että mukaan voidaan ottaa vaikka soittimia tai liikettä.
   Hoitajille blogi toimii kuvallisena päiväkirjana, johon voi kirjata ylös kokemuksia ja tuntemuksia eri teemoista ja puuhista ja käyttää niitä jatkossa työvälineenä.
  Ja tietenkin olisi hienoa, jos joku löytää blogista vinkkejä omaan yhteiseen aikaan lasten kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti