torstai 28. elokuuta 2014

Puuhia: Aarrejahti metsässä

Tänään oli pitkästä aikaa sellainen aamu, ettei satanut aivan kaatamalla. Siksi metsäretken virkaa toimitti tälläkertaa aarrejahti metsässä. Idea oli aika yksinkertainen: Metsään laitettiin tehtävärasteja, jotka ratkaistuaan lapset saivat ohjeen, kuinka seuraavalle rastille täytyy siirtyä. Viimeiseltä rastilta löytyy tietenkin aarre. Mihinkään karttahommaan ei ryhdytty näiden pienten kanssa, vaan edelliseltä rastilta näki aina seuraavalle.

Ensimmäisen rastin tehtävä: Purkissa oli kuvat lehdestä, neulasesta, kävystä ja oksasta. Lasten tuli etsiä kuvia vastaavat todelliset asiat purkkiin, jonka jälkeen purkin alta löytyi kortti, josta selvisi, kuinka seuraavalle rastille siirrytään. Tällä kertaa juoksemalla.

Toinen rasti: Lasten täytyi löytää metsään kuulumattomat tavarat: Kuusella oli hattu, oksasta roikkui joulukoriste ja possu kurkisteli mättään takaa. Tehtävän selvitettyään lapset saivat kortin, jossa oli jäniksen kuva. Miten se jänis kulkeekaan? NO loikkimalla! Seuraavalle rastille sitten loikittiin.







Kolmas rasti: Malliksi oli laitettu erilaisia palikoita riviin.
Lasten tuli löytää samanlaiset palikat ja asettaa ne viereen samaan järjestykseen. Kun palikat oli saatu järjestykseen, sai kääntää kortin, josta paljastui varpaat. Seuraavalle rastille kuljettiin siis varpaillaan.

Neljäs rasti: Kasvien tunnistusta. Tällä kertaa kuusi, mustikka ja saniainen. Seuraavalle rastille kuljettiin laulaen.

Viimeiselle rastille oli piilotettu aarrearkku, joka etsittiin lusikanpiilotus-tyylisesti vihjaamalla aina "kuumenee" tai "kylmenee".

Tehtävät olivat aika sopivia, ne tehtiin kahdessa ryhmässä, joissa molemmissa oli kolme lasta. Suunnittelu oli helppoa, korttien tekeminen kaikista työläintä, mutta kaikenkaikkiaan hyvin yksinkertainen homma ja kivasti vierähti aikaakin, n. ½h per ryhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti