torstai 27. marraskuuta 2014

Sinisen askartelut

Sinisessä teemassa askartelimme merihengessä. Tässäpä näitä, mitä olemme viimeiset kolme viikkoa ahertaneet!


Ensimmäisenä askartelimme teemanmukaisen taustan sadullemme. 

Painoimme kankaalle kädenjälkiä, joista tuli erilaisia kaloja ja rapuja. Kangas pingotettiin levyn päälle ja se on nyt komistanut aamupiiriämme.


Käsikuvio tekniikkaa käytimme myös paperille, johon lopuksi vielä maalattiin ihan vesiväreillä lisää, teemana meri.

Viimeisellä viikolla askartelimme tällaisia kaloja. Sinisestä pahvista leikattiin kaksi symmetristä, kalanmuotoista soikiota. Toisen soikion sisäpuolelle liimattiin kartongista leikatut selkäevät, silkkipaperista leikatut pyrstösuikaleet ja kiinnitysnaru. Toinen puolikas liimattiin päälle (nurjat puolet vastakkain). Painon alle hetkeksi kuivumaan ja kuivumisen jälkeen koristeltiin silkkipaperisuomuilla ja paljeteilla. Lopuksi liimattiin silmät. Nämä on aika päheitä!



Bongaa kala
Vein oman mukelon ja kummipojan katsomaan kaloja Linnanmäen Sea Lifeen. Oli aika hurjia otuksia siellä!
Suosittelen kaikille yli 2v, pääsee kulkemaan rattaiden kanssa, 2v ja 3v jaksoivat hyvin kiertää koko mestan ja vähän päälle. Isommillekin siellä on paljon faktaa ja nippelitietoa. Eikä hintakaan ole ihan karmaiseva, alle 3v ilmaiseksi. Junalla mentiin Pasilaan ja asemalta 9 ratikalla (hieno kokemus myös) Lintsin kulmalle. Sea Life on hyvällä asialla, tärkeää infoa meriemme suojelemisesta yms. 
No hyi! N. 2m ankerias.

Hetken suunnittelimme vievämme hoitolapset Särkänniemen akvaarioon, mutta se oli pöllösti auki vaan viikonloppuisin (toisin kuin Sea Life, tosi hyvin auki), joten se homma kosahti siihen.

Sea Life oli kuitenkin positiivinen yllätys, tosi hieno!

 Ensiviikolla alkaakin sitten tonttuiluhommat! Voi jestas, kun aika on mennyt nopeasti! Ensikuun teemana punainen (yllärii..)


1 kommentti:

  1. Kiva kuulla että nuo suklaahippukeksit onnistuivat gluteenittomanakin, kiitos vinkistä! :) Ja joo mä oon ihan samaa mieltä, että olis helppokäyttöisempi ohje jos olisivat grammoina! Joutuu ihan ihmeellisiä desimääriä ottamaan :D Mutta kiva että tykkäsit joka tapauksessa, kiitos paljon kommentistasi! :)

    Ihania askarteluja, vautsi! :)

    VastaaPoista