sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Keltainen

Flunssa on täällä riivannut meikäläistä, muksua ja tuota toistakin, joten jäänyt nämä merkinnät nyt vähän jälkeen, sorryt! Viimeviikko meni ihan puolikuntoisena, tämä viikko sitten koitetaan vielä parannella. Mutta asiaan!

Aloitimme uuden teeman vähän yllättäen, kun törmäsimme kirjaan nimeltä Aistiseikkailu (Sanna Leena Saarinen). Kirjasta itsestään lisää myöhemmin. Nyt kuitenkin uudesta teemasta ja sen tuomista puuhista.
   Kirjan teemat on jaettu väreittäin, mutta jokaiseen niistä sisältyy myös jokin vastapari, tälläkertaa iloinen vs. surullinen. Luemme kirjasta pienen sadun keltaisesta Sami Sitruunaperhosesta, tutustumme erilaisiin keltaisiin asioihin kuten aurinko ja syksyn lehdet. Myös kasvit ja hyönteiset pääsevät tutkinnan kohteiksi, varsinkin perhoset.
   Tavoitteena olisi käydä samaa satua läpi eritavoin, kuten liikkumalla ja laulamalla sekä mahdollisesti rakentaa yhdessä sadulle näyttämö. Yhtä "väriä" käymme läpi n. kolme viikkoa. 
   Viikon askarteluna maalasimme papereita keltaiseksi ja leikkasimme niistä auringon säteitä. Säteistä teimme ikkunoihin aurinkoja. 

   
Musiikkina on kuunneltu "Keltainen", "Siipilaulu" ja Fröbelin palikoiden "Perhonen".
   Isojen kanssa on puuhailtu erilaisia "tehtäviä" mm. yritetty erottaa kuvista kaksi samanlaista ja miettiä miksi juuri ne ovat samanlaiset ja toiset erilaisia. Pienten kanssa harjoitellaan hienomotoriikka, väritystä, värejä ja saksihommia. Kun sanoin, että sormeen ei saa leikata, yksi lapsista jatkoi: "Tai muuten meidän äiti suuttuu!"
Pienoisten hienoista harjoittelua

   Liikuntasalissa leikittiin "maa, meri, laiva" tyyliin leikkiä, johon olin askarrellut keltaisen kukan, perhosen ja auringon, joiden luokse piti juosta. Jumppasimme Fröbelin palikoiden "Matkailu avartaa" kappaleen tahdissa ja treenasimme jälleen kuperkeikkoja, eritavoin liikkumista ja taputtamista edessä ja takana.
   Tällähetkellä sää on niin synkkä ja märkä ja tuulinen, että ulos ei ole kiire, heh. Noh heippa hetkeks!
   


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti