tiistai 9. syyskuuta 2014

Uimassa!

Aloitimme kauden uintireissut. Torstaina oli allekirjoittanut Ryhmä Rämän kanssa polskimassa. Mukana pojat 4v, 4v, 2v ja 2v. Meikäläiseltä vielä puuttuu rutiini näin monen lapsen kanssa, mutta lopulta oli KAIKILTA kaikki vaatteet pois (myös hoitajalta, joka oli jo pariin kertaan "valmis"). Hienosti onnistuu riisumiset ja lapsille oli jo varsin tuttua hommaa. 
   Altaaseen päästyämme saivat pojat rellestää suurimmat energiat pois ja aika riehakasta olikin. Hyppyä, sukellusta, pärskimistä, roikkumista, polskuttelua. Myöhemmin laitettiin pojille kellukkeet ja uitiin hoitajan avustuksella pieniä pätkiä. Mummoilta taas ihastuneita huokailuja ja epäuskoisia tiedusteluja, notta onko nuo kaikki sinun? Tätä porukkaa ei saunominen kiinnostanut ja jotta meikäläinen olisi saanut lämmitellä riittämiin, täytyi poikien laulaa joku laulu, ennenkuin päästäisiin takaisin uimaan. Toki kysyimme kanssa saunojilta, saako laulaa bussilaulua.
   Mitään suurempia tavoitteita emme ole uintireissuille kaavailleet, "vain" veteen tottuminen ja vedessä sekä uimahallissa käyttäytyminen. Jokaisen täytyy myös kestää se, että naamaan roiskuu vettä. Mutta tässäkin on jo ihan riittävästi.
   Tänään oltiin sitten toisella ryhmällä uiskentelemassa. Mukana pojat 4v, 2v ja tytöt 4v ja 1½v, jolle ensimmäinen kerta uimahallissa. Tälläkertaa meni reissu jo vähän sujuvammin hoitajankin osalta. Kävimme mm. vessassa jo pukuhuoneissa, jolloin ei ole suurta houkutusta ujuttautua altaille, kun toisilla on vielä homma kesken. Isommilla riisuminen jo tosi reipasta ja uimahallissa käyttäytyminen tuttua. Vielä, kun muistaisi olla juoksematta!
   Vedessä oli taas vilskettä, kun meidän ryhmä sinne ryntäsi. Helposti keksivät lapset tunniksi ihan itse tekemistä, ei siinä kannata mennä väliin sotkemaan. Isoille pistettiin välillä taas kellukkeet ja näyttivät, kuinka polskitaan. Pikkuisen kanssa meni hetki ihmetellessä uutta paikkaa ja lopulta kivoimmaksi osoittautui läiskytys ja ämpäristä kaadettu vesi. Puolen tunnin jälkeen käytiin saunomassa. Tämä ryhmä istui rauhallisemmin saunassa, eikä lauluja tarvittu. Kotimatkalla oli hiljaista porukkaa. Ja päivän mummokommentti: "Osaakos nämä jo uida?"



2 kommenttia:

  1. Hei,

    huippu hienoa kun saa luotettavaa lisäinformaatiota päivän kulusta kun nuo omat tietolähteet ovat mitä ovat.

    Maiju

    VastaaPoista