perjantai 12. syyskuuta 2014

Liikuntasalissa!

Moro taas!

Loppuviikosta kävivät loputkin lapset toisen hoitajan kanssa uimahallissa. Uudet liikuntatuokiot jatkuivat sisäliikunnan merkeissä, kun pääsimme ensimmäistä kertaa lasten kanssa paikallisen koulun liikuntasaliin. Olemme varanneet vuoron perjantaiaamuksi ja käytämme sitä mahdollisuuksien mukaan. 
   Tiedossa oli, ettei ensimmäiselle kerralle kannata kauheasti mitään ohjelmaa suunnitella, koska suurinosa energiasta menee tutustumiseen ja uutuuden viehätyksessä ympäri salia juoksemiseen. Ja näinhän siinä kävi.
   Kun oli juostu salia ensin ympäri ja kokeiltu puolapuut, oli hetki malttia keskittymiseen. Harjoittelimme kulkemista eri tavoin.
1. Maahan makaamaan mahalteen, polvista koukkuun ja käsillä vedetään itseä eteenpäin. Haaste olikin olla tekemättä jaloilla mitään ja tehdä kaikki työ käsillä.
2. Seuraavaksi oli rapukävelyä jalat ja kädet maassa, peppu ylhäällä. Nuoremmilla oli hankaluuksia pysyä käsien varassa, peppu meinasi väkisinkin pudota maahan!
3. Kävelyä niin, että vuorotellen lyödään kädet yhteen edessä ja takana. Totesimme, että tätä harjoitellaan ensin ilman kävelyä, koska ihan itku meinasi tulla. 

Muita:
~Pyllyllä pyörimistä lattialla
~Kuperkeikat
~Palloilu
~Rinki, rivi, jono
~Venyttelyt

Tunti vierähti aivan hurjan nopeasti ja kyllä oli aikuisillakin raskaat jalat liikuntatuokion jäljiltä.

Vanhemmille huom. jos lapsi on kovin hikoilevaa tai vauhdikasta laatua, kannattaa mukaan pakata t-paita ja shortsit. Oli jonkin verran hikistä tiitiäistä kotimatkalla!

Äkkiä kotiin syömään ja ruoka maittoi kaikille hienosti, vaikkei se ihan kaikkein onnistuneinta ollutkaan (meikäläisen ruokavuoro..) Ja sitten mentiin nukkumaan. Lähes jokainen jouduttiin raa'asti kiskomaan sängystä ylös päiväunien päätteeksi, sen verran uupunutta porukkaa oli tällaisen rykäisyn jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti